Váratlan veszteség a Deutsche Banknál

Vágólapra másolva!
Váratlanul veszteséget jelentett a harmadik naptári negyedévről a Deutsche Bank, a meredeken emelkedő tartalékolás és a kereskedelemi bevételek süllyedése miatt. A legnagyobb német pénzintézet azonban az év egészére változatlanul kielégítő eredményt vár.
Vágólapra másolva!

A pénzintézet a szeptemberrel zárult három hónapban 181 millió eurós adózás előtti veszteséget termelt az egy évvel korábbi 363 millió eurós profit után. A Reuters által megkérdezett elemzők az idei harmadik negyedévre 282 millió eurós adózatlan eredményt jósoltak.

A nem teljesítő kinnlevőségekre képzett tartalék összege a legutóbbi negyedévben 753 millió euró volt a tavalyi azonos időszakban félretett 135 millió, és az idei második negyedévben tartalékolt 588 millió euró után.

A befektetési banki üzletág bevételei is kevesebb mint a felére olvadtak. A kereskedelmi tevékenység jövedelme 904 millió euróra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi közel 2 milliárd euróról. A Deutsche Bank nettó vesztesége 299 millió euró volt az egy évvel korábbi 224 milliós nyereség helyett.

Ennek ellenére a bank vezetése optimista: a Deutsche Bank jó eséllyel kielégítő eredménnyel fogja zárni az évet, főleg a vagyonértékesítés és a költségcsökkentő programok révén - írta a részvényeseknek küldött levelében Josef Ackermann vezérigazgató. A bank 2003 végéig 2 milliárd euróval tervezi csökkenteni költségeit, egyebek mellett 14 ezer fő szélnek eresztésével. Közülük 10 ezret már el is bocsátottak.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Bank

Korábban: