Tovább terjeszkedhet Szlovákiában a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. megkezdte a tárgyalásokat a Slovintegra a.s. és Slovbena a.s. társaságokkal a Slovnaftban történő stratégiai tulajdonszerzésének második fázisáról - közölte a Mol Rt. a BÉT honlapján szerdán. A Mol Rt. jelenleg a Slovnaft jegyzett tokéjének 36,2 százalékát birtokolja.
Vágólapra másolva!

A Mol, a Slovintegra és a Slovbena által korábban aláírt részvényesi megállapodás alapján a Mol-nak a zárlati időszak letelte után lehetősége van többségi részesedést szerezni a Slovnaftban - olvasható a közleményben. Amennyiben a tárgyalásokon végső és kötelező érvényű megállapodás születik, a felek megfelelő időben tájékoztatást fognak nyújtani - áll a közleményben.

A Mol nemzetközi tenderen 2000. decemberében szerzett 36,2 százalékos részesedést tőkeemeléssel, illetve értéktőzsdei felvásárlásokkal a Slovnaftban, a legnagyobb szlovák olajvállalatban.

A Mol Rt. a 36,2 százalékot több lépcsőben szerezte meg: az első, több mint egymillió részvényt kitevő csomagot 2000. áprilisban, részvényenként 1.402 szlovák koronáért, a következő 330 ezer részvény darabját június derekán 1.433 koronáért vette meg.

A Slovnaft legnagyobb részvénytulajdonosa a Mol. További tulajdonosi megoszlás: Slovintegra (28,67 százalék), Bank of New York (8,38), szlovák nemzeti vagyonalap (7,98), Slovensky Plynarensky Priemysel (4,5) Chase Limited (3,7), Slovbena (2,9). A Mol nem titkolt gazdaság-stratégiai tervei szerint a későbbiekben a Slovnaft többségi tulajdonosa kíván lenni.

(MTI)

Korábban:

A Slovnaft megveszi a Mol szlovákiai kútjait
(2002. június 10.)

Ajánlat:

Slovnaft

Mol