Készül a Széchenyi-ezüstkártya

Vágólapra másolva!
Továbbfejlesztik az augusztus végén elindított Széchenyi-kártyát. A tervezett ezüstkártya felső határa 5 millió forint lenne, mely konstrukciót az évi 40-50 millió forint árbevételű és nyereséges vállalkozások vehetnék igénybe. Emellett megemelnék azok hitelkeretét is, akik egy évig korrektül használták a kártyát - tudta meg a Világgazdaság a kártyát működtető Kavosz Rt. elnökétől, Parragh Lászlótól.
Vágólapra másolva!

Az alapelemek, így a kamattámogatás és az állami garancia maradna, de a tervek szerint módosítanák a visszatérítési előírásokat. Nem kellene visszatölteni negyedévenként a kártyát, ám kikötnék a bankszámlaforgalmat.

A 2002. augusztus 28-ától indult Széchenyi-kártya fél-, illetve egymillió forintos keretösszegig nyújt hitellehetőséget a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A kártya azoknál a legkisebb vállalkozásoknál népszerű, akik azelőtt soha nem jutottak bankhitelhez. Eddig mintegy 1600 kártyaigénylést regisztráltak. Az állam jelenleg 5 százalékos kamattámogatást nyújt.

Három bank csatlakozott eddig a rendszerhez: az OTP, a Külkereskedelmi Bank és a Postabank. A tervezett változtatások hatására a rendszerhez való csatlakozás iránt több bank is érdeklődik, de még nincsen döntés, hogy milyen ütemben léphetnek be a konstrukcióba újabb pénzintézetek - mondta Parragh László.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Augusztusnál hamarabb nem lesz Széchenyi kártya
(2002. július 4.)