Megvették az Est FM-et

Vágólapra másolva!
A Danubius Rádió brit tulajdonosai vették meg az Est FM 98.6 rádiót üzemeltető Est Rádió Kft.-t az Üzleti Negyed birtokába jutott információk szerint. A vételár bruttó 80 millió forint volt. A tulajdonosok új vezetőket neveznek ki a rádióállomás élére, a főszerkesztő Szegő Tibor lesz. Az Est Rádió tulajdonosai cáfolták értesüléseinket.
Vágólapra másolva!

Információnk szerint a vevő, a Danubius Rádiót működtető cég, az Országos Kereskedelmi Rádió Rt. többségi, 63 százalékos tulajdonosa, a brit Great West Radio (GWR) Group vette meg.

Az Est Rádió Kft. hivatalos közleményben tudatta az Üzleti Negyeddel, hogy "tulajdonosai 2002. szeptember közepén nyílt ajánlattételi felhívást tettek közzé, melynek beadási határideje szeptember 30-a volt. Ezen időpontig több ajánlat érkezett az EstFM megvételére. Az ajánlatok értékelése és a lehetséges vevőkkel való tárgyalások jelenleg is folynak. Amennyiben lezárulnak a tárgyalások, az eredményt nyilvánosságra fogjuk hozni."

A Danubius rádiót működtető Országos Kereskedelmi Rádió Rt. tulajdonosai: a Great West Radio (Nagy-Britannia) 65%-ban, és a Wallis Rt. (Magyarország) 35%-ban. A Danubius rádió és kapcsolódó aktivitásainak értékesítését, továbbá a média marketingjét a Danubius Kereskedőház Rt. (Danubius Sales House) végzi.

forrás: Danubius Sales House

A GWR érdekeltségébe tartozik a Roxy Rádió is. A médiatörvény szerint műsorszolgáltató tulajdonában egyidejűleg egy országos frekvencia, vagy 2 körzeti és 4 helyi frekvencia, vagy 12 helyi frekvencia lehet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: