Állami segítséggel szerezheti meg a Rosznyefty az INA-t

Vágólapra másolva!
Ljubo Jurcic horvát gazdasági miniszter cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint a horvát kormány az orosz Rosznyeftnek adja el az INA 25 százalékát és 1 részvényét annak érdekében, hogy horvát vállalatok nagy üzletekhez juthassanak Oroszországban.
Vágólapra másolva!

A Jutarnji list című zágrábi napilap hétfői számában a Rosznyeftet tartotta a legesélyesebbnek az INA-részvények megvételére. Michael Mathias, a Rosznyeft horvát származású amerikai konzultánsa a lapnak elmondta, hogy Horvátország az orosz állam partnere lesz, amennyiben Rosznyeft nyeri az INA privatizáciüs tenderét. A tanácsadó hozzátette: ebben az esetben a horvát kormány biztonságban érezhetné Horvátország kőolaj- és földgázellátását.

A horvát gazdasági miniszter a horvát rádió hétfő délutáni híradásában beszámolt nemrégiben tett moszkvai látogatásáról, amelynek egyik eredménye, hogy Horvátország jobban bekapcsolódik az orosz flotta több mint ezer hajót érintő fejlesztésébe. A miniszter szavai szerint a megállapodásnak nincs köze a Rosznyeft vásárlási szándékához.

Korábban magyar lapok is beszámoltak arról, hogy az orosz kormány változtatott korábban követet stratégiáján, és az állami kapcsolatok élénkítésével kívánja az orosz cégek külföldi piaci pozícióit javítani, illetve terjeszkedésüket kordában tartani.

(MTI - Üzleti Negyed)

Ajánlat:

INA

Rosznyefty

Korábban: