Tovább gyengélkedik az Ericsson

Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb harmadik negyedéves gazdálkodási adatokat tett közzé pénteken az Ericsson. A világ legnagyobb mobilhálózati berendezéseket gyártó vállalata közölte azt is, hogy idei éves forgalma júliusi előrejelzéséhez képest 15 százalékkal alacsonyabb lesz, de 2003-ra a cég már nyereséget remél.
Vágólapra másolva!

Az Ericsson pénteken bejelentette: adózás előtti vesztesége 3,9 milliárd svéd korona (420 millió euró) volt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 6,9 milliárdos veszteség után. Elemzők előzetesen 3,6 milliárd koronás negatív eredményre számítottak. A vállalat forgalma 33,5 milliárd koronára csökkent az egy évvel korábbi 54,5 milliárdról - adta hírül a BBC News Online.

A kedvezőtlen eredmények mellett az Ericsson azt is bejelentette, hogy idén a mobilhálózati berendezések értékesítéséből származó bevétele 20, összbevétele pedig 15 százalékkal zuhan korábbi előrejelzéséhez képest.

A közlemény szerint a vállalat folytatja költségcsökkentő programját, melynek eredményeként a tavalyi 107 ezer után 2003-ban már kevesebb mint 60 ezer embert foglalkoztat majd. Az Ericsson jövőre már nyereségre számít.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: