Német offenzívát terveznek orosz olajcégek

Vágólapra másolva!
Az orosz Lukoil olajipari vállalat leányvállalatot alapított Németországban, hogy benzinkutakat vásárolhasson a BP-től és az Araltól. Az orosz vállalat összesen 460 benzinkutat szeretne felvásárolni az egyesült olajtársaságtól. További 340 kútra pedig egy másik orosz társaság, a Tatnyeft vetett szemet - írja a a Die Welt online kiadása.
Vágólapra másolva!

Ezzel az akvizícióval a Lukoil lenne az első orosz energiakonszern a német benzinkút-piacon. A Lukoil Hambrug GmbH-t 500 ezer eurós alaptőkével hozták létre.

Az Aral - BP fúzió:

A British Petrol (BP) német leányvállalata februárban vette át a Veba Oel operatív irányítását, 51 százalékos részesedéssel, a német E.ON energiavállalattal kötött cseremegállapodás értelmében. Az Aral-benzinkutak a Veba Oelhöz tartoznak. A szövetségi versenyfelügyelet az Aral - BP fúziót azzal hagyta jóvá, hogy meg kell válniuk több száz benzinkúttól és kőolaj-finomítójuktól.

Az északon lévő 460 benzinkútra a Lukoil a legesélyesebb pályázó. A délen lévő 340 töltőállomás iránt is egy orosz társaság, a Tatnyeft érdeklődik. A versenyhivatali kikötés értelmében el kell adni az ingolstadti Bayernoil olajfinomítót is, amelyre szintén a Tatnyeft vetett szemet. A német energiaiparban már hónapok óta biztosra veszik, hogy az orosz társaságok elkerülhetetlenül részt szereznek a piacból, írja a Die Welt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lukoil

Tatnyeft

Korábban: