A folyómérleg hiánya 90 millió euró volt augusztusban

Vágólapra másolva!
A végleges adatok szerint a folyó fizetési mérleg hiánya augusztusban 90 millió euró, az első nyolc hónapban 2,105 milliárd euró volt - közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank. Az előzetes adatok szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 74 milliárd euró, az első nyolc havi hiány 2,089 milliárd euró volt. Az ország nettó deviza-adóssága 4,1 milliárd forint volt augusztus végén.
Vágólapra másolva!

Az előző évi augusztusi egyenleg 201 millió euró többletet mutatott, 2001 első nyolc hónapjában a hiány 712 millió euró volt. A változásban meghatározó az áruforgalom és a jövedelmek kiadási többletének növekedése, valamint a szolgáltatások, ezen belül is az idegenforgalom bevételi többletének csökkenése.

Augusztusban az adósságot nem generáló tőketételeknél mért nettó forrásbeáramlás 226 millió euró volt. 2002. augusztus végén a jegybanki tartalékok értéke 10,3 milliárd euró volt.

Az ország devizában fennálló nettó adóssága (tulajdonosi hitelek nélkül) 4,1 milliárd euró volt ez év augusztus végén. A nettó adósságállomány júliushoz képest 0,4 milliárd euróval csökkent. A nemzetgazdaság devizában fennálló bruttó adóssága a tulajdonosi hitelek nélkül augusztus végén 24,9 milliárd euró volt, ami megegyezik az egy hónappal korábbival.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: