Megháromszorozódott a Nokia profitja

Vágólapra másolva!
A finn Nokia csütörtökön bejelentette, hogy az idei harmadik negyedévben elért nyeresége háromszorosára nőtt a tavalyi év hasonló időszakának profitjához képest. A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának forgalma 15 hónap óta először nőtt, és az eladások növekedését várják a negyedik negyedévben is - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A társaság nettó nyeresége 610 millió euróra - részvényenként 13 centre - nőtt az egy évvel korábbi 186 millió euróról, ami 4 centes részvényenkénti profitnak felel meg. Az eladások 2 százalékkal nőttek a tavalyi harmadik negyedévhez képest, és 7,2 milliárd eurót tettek ki - közölte a Nokia hivatalos közleményében.

A Nokia az idei év első hat hónapjában több új mobiltelefont dobott piacra, mint a tavalyi év egészében, ennek köszönhetően a júliustól szeptemberig tartó időszakban mobilpiaci részesedése is megnőtt - áll a közleményben. A vállalat becslései szerint az idén 400 millió mobiltelefont ad el világszerte.

A Nokia részvényeinek árfolyama szerdán 8,6 százalékos - 1,29 eurós - emelkedést követően 12,53 eurón zárt a helsinki értéktőzsdén. A Nokia-papírok árfolyama idén 9,2 százalékkal emelkedett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: