A Ferrarié lehet az Alfa Romeo

Vágólapra másolva!
A Ferrari első embere, Luca Cordero di Montezemolo hétfőn nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a súlyosan eladósodott Fiat konszern gyökeres átszervezése keretében az Alfa Romeo a maranellói autógyár tulajdonába kerüljön át.
Vágólapra másolva!

- Ez a döntés a részvényesek kezében van. Mi a magunk részéről üdvözöljük a kihívásokat és szeretünk győztesen kikerülni belőlük - jelentette ki Montezemolo újságírók előtt Torinóban.

Az Alfa Romeo, mint a Ferrari maga is, a Fiat egyik leányvállalata. A Fiat válságának súlyosbodásával párhuzamosan sokasodtak azok a híresztelések, hogy a 100 százalékos átvételre törekvő amerikai résztulajdonos, a General Motors az Opel és a Fiat fúzióját fontolgatja.

A Fiat-Opel társaság mellett egy luxusautó csoport is alakulhat a Ferrari, Maserati és Alfa Romeo autógyárakból a Fiat vezetésével, a General Motors kisebbségi tulajdonrésze mellett.

A Fiattal ellentétben a Maserati felett is rendelkező Ferrari bő esztendőket élvez. A Forma-1 sikerei mellett a Ferrari a 2002-es évben tíz százalékos forgalom növekedést, 1,058 milliárd eurós értékesítési árbevételt vár.

(MTI)

Ajánlat:

FIAT

Korábban: