Szeptemberben 1 százalékos volt az infláció Németországban

Vágólapra másolva!
Németországban szeptemberben 1,0 százalékos volt a tizenkét havi infláció - közölték a szövetségi statisztikai hivatalban csütörtökön a végleges adatot. Az előzetes becslés 1,1 százalékos árdrágulást valószínűsített. Az év nyolcadik hónapjában csökkent a német kereskedelmi mérleg többlete a júliusi értékhez képest.
Vágólapra másolva!

A fogyasztói árak szeptemberben átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek augusztushoz képest. Az előzetes adat változatlan árszintet jelzett. Az EU-szabvány szerint számított drágulás ugyancsak 1,0 százalékos volt tizenkét hónapra szeptemberben, és az árak, az átlag szintjén, nem változtak augusztushoz képest.

Augusztusban csökkent a német kereskedelmi mérleg többlete, 10,5 milliárd euróra a júliusi 11,9 milliárdról - jelentették csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatalban. Tavaly augusztusban 8,8 milliárd euró volt a kereskedelmi többlet.

A német export 52,2 milliárd euróra csökkent a júliusi 54,8milliárdról, de 1 százalékkal meghaladta a tavaly augusztusit. A behozatal ugyancsak szűkült 41,6 milliárd euróra az előző havi 43,0 milliárdról, és 2,7 százalékkal elmaradt a tavaly augusztusitól is.

A német folyómérleg többlete augusztusban 4,5 milliárd euró lett a júliusi 200 millió euró után.

(MTI)