A Ford 400 ezer autót hív vissza

Vágólapra másolva!
Az amerikai Ford Motor Co. több mint 400 ezer Ford Taurus és Mercury Sable gépjárművet hív vissza, amelyekben a fék- és a gázpedál valószínűleg túlságosan közel van egymáshoz, emiatt az autós esetleg a gázpedálra lép, amikor fékeznie kellene.
Vágólapra másolva!

A Ford szóvivője szerint a pedálprobléma miatt 18 baleset történt, amelyekben két ember sérült meg. Az érintett 424 164 gépjárműből 369 614-et az Egyesült Államokban adtak el.

A Ford levében fogja kérni az érintett tulajdonosakat, hogy vigyék be a gépjárművet a márkakereskedőhöz ellenőrzésre, és ha a pedálok közti különbség 5 centiméternél kisebb, a szerelő kijavítja a hibát. A visszahívás lehetséges költségéről nem közöltek adatokat.

A vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés és az új autók iránti kereslet visszaesése miatt a Credit Suisse First Boston leértékelte az amerikai autóipari részvényeket; a Ford papírjainak célárfolyamát például 20-ról 10 dollárra csökkentette a befektetési bank. A lépésre a Ford papírjai reagáltak a legérzékenyebben: árfolyamuk a keddi kereskedés során 8,8 százalékkal 7,75 dollárra zuhant. Legutóbb 1991 decemberében értek ennyit a vállalat papírjai - közölte a BBC News Online.

(MTI - Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ford

Korábban:

Pozitívra fordul a Ford eredménye