Ezerrel kevesebb munkanélküli Németországban

Vágólapra másolva!
A német munkanélküliség tartja a közel három éve beállt szintjét. A munkanélküliek száma szeptemberben a szezonálisan kiigazított adatok szerint mintegy ezer fővel csökkent, ami így 4,098 millió állás nélkülit jelent. A bizonytalan gazdasági fellendülés visszatartja a vállalatokat a foglalkoztatástól - írja honlapján a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Bundesbank közlése szerint a munkanélküliségi ráta maradt a korábbi 9,8 százalékos szinten. A német szövetségi munkaügyi hivatal vezetője, Florian Gerster szerint a gazdasági fellendülés túl gyenge ahhoz, hogy a foglalkoztatás növekedéséhez vezessen.

Sieglinde Bartossek, a Mattel, a világ legnagyobb játékkészítőjének német egységének humánerőforrás vezetője elmondta: a jelenlegi gazdasági környezet nem teszi lehetővé a munkaerő növelését.

A négymilliót meghaladó munkanélküliség majdnem a kormány vereségébe került a szeptemberi parlamenti választáskor. Schröder kancellár munkanélküliség csökkentésére tett ígéreteinek egyik állomása lehet a gazdasági - és a munkaügyi minisztériumi poszt összevonásából létrehozott szuperminisztérium, mely élére Wolfgang Clementet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét ültette.

(Üzleti Negyed)

Korábban: