Kétszeresére nőtt az Easyjet utasforgalma

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a brit Easyjet utasainak száma az elmúlt hónapban több mint kétszeresére nőtt, a rivális Go megszerzésének köszönhetően. A légitársaságnál azt is közölték, hogy éves profitjuk a piaci várakozásokkal összhangban lesz.
Vágólapra másolva!

A szeptemberi adatok tartalmazzák a nemrég megszerzett Go légitársaság utasait is. Az Easyjet 1,03 millió utast szállított szeptemberben, 52 százalékkal többet, mint tavaly szeptemberben. A Go utasainak száma 39 százalékkal nőtt tavaly szeptemberhez képest.

A szeptemberi eredmény elmaradt az augusztusitól, amikor, a nyári szabadságolások idején az Easyjet 1,06 millió utast, a Go pedig 635 836 utast szállított.

Az Easyjet férőhely-kihasználtsága szeptemberben 85 százalékos volt, a tavaly szeptemberi 83,2 százalék helyett. A felvásárolt vetélytárs férőhelyeinek 84,1 százalékát használták ki szeptemberben, az egy évvel korábbi 78,6 százalék helyett.

Az Easyjet hétfőn azt is közölte, hogy a légi forgalom visszaesése ellenére a szeptemberrel zárult üzleti évben a pénzforgalmi többlete 61 millió eurónak ígérkezik, ami megegyezik elemzők várakozásaival.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfő délelőtt 0,82 százalékkal 2,45 fontra emelkedett a londoni értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

EasyJet