Új Phare támogatás kis- és középvállalkozóknak

Vágólapra másolva!
Átfogó képzés kezdődik a kis- és középvállalkozóknak az észak-magyarországi, az észak-alföldi és a dél-alföldi régióban, az Európai Unió Phare programja keretében. A támogatás össze 2,4 millió euró, mintegy 600 millió forint.
Vágólapra másolva!

A támogatás koncepcióját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bihall Tamás és a Kis és középvállalkozások Projektiroda menedzsere, Berendi Judit vázolta Miskolcon.

A képzés kiterjed az üzlet- és exportfejlesztésre, a turizmusra, valamint az üzleti infrastruktúrára, mondták. Lehetőség nyílik a vállalkozóknak arra, hogy EU-s tanulmányutakon vehessenek részt, üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki, ugyanakkor uniós országbeli üzleti tanácsadó segítségével gyakorlati tudnivalókhoz is hozzájuthatnak - hangzott el.

A program megvalósítását az angol Enterprise Plc., a magyar Nemzetközi Bankárképző Központ Rt., az olasz Istitu Formazione Operatori Aziendali és az osztrák Gaulhofer end Partner alkotta konzorcium nyerte el pályázaton. Az oktatás egyik kiemelt kérdése lesz a kis- és középvállalkozások banki kapcsolatrendszere, a banki kapcsolatfelvétel, a hitelkérelem és a hitelfelvétel.

A képzések novembertől folyamatosan indulnak a három régiót alkotó megyék székhelyein.

(MTI)

Ajánlat:

Vállalkozás - az Üzleti Negyed rovata

Korábban: