<P class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Cégtérkép az állami korrupció kiderítésére

Vágólapra másolva!
Cégtérképben összegzi vizsgálatai eredményét az állami megrendelésre hat kulcsfontosságú, közpénzzel gazdálkodó szervezetnél kutakodó magántársaság, a Proware Kft. - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Az informatikai cég ettől azt reméli, hogy kiderül: voltak-e kulcsszereplői, és ha igen, akkor kik az Orbán-kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Nemzeti Autópálya Rt., a Konzumbank, az Állami Autópálya-kezelő Rt., az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az In-Forrás Kht. közpénzeket érintő, kétesnek mondott ügyeinek.

A Proware Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft. a cégtérképtől azt reméli, hogy annak segítségével föltárható: milyen összefonódások voltak, illetőleg kik azok a résztvevők, akik valamennyi ügyben visszatérően szerepet kaptak az Orbán-kormány idején.

A Tarjányi Péter volt készenléti rendőr többségi tulajdonában álló informatikai céget gyorsított közbeszerzési eljárással bízta meg az MFB, ész szinte azonnal hozzáláttak a feltáráshoz z előző vezetés leváltása után az állami pénzintézetnél.

A magántársaság vizsgálatai során a bank munkatársait is meghallgatta, családi kapcsolataik felől is érdeklődött. Ugyanez történt az In-Forrás Kht.-nál is. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ezzel párhuzamosan szintén folytat vizsgálatokat, ám az nem ugyanarra terjed ki, s más eszközöket alkalmaz.

(Magyar Hírlap)