A PwC tudhatott a Tyco könyvelési trükkjeiről

Vágólapra másolva!
Az amerikai könyvelési botrányokat vizsgáló nyomozók legújabban azt próbálják kideríteni, hogy vajon a PricewatergouseCoopers könyvvizsgáló cég tudott-e a Tyco International egyes vezetőinek nyújtott extra-juttatásokról, illetve az eltüntetésükhöz használt könyvelési technikákról - írja a Wall Street Journalra hivatkozva a CCNMoney.
Vágólapra másolva!

A könyvvizsgáló cég szóvivője megerősítette: a manhattani kerületi ügyészség tett föl kérdéseket a Tyco-üggyel kapcsolatban, de hozzátette, hogy az ügyfelek felé kötelező titoktartás miatt további információkkal nem szolgálhat.

Stephen Silber elmondta, hogy a PricewaterhouseCoopers a Tyco belső könyvelési vizsgálatával működik együtt, amely várhatóan jövő májusban ér véget - írja a Wall Street Journal.

A vizsgálat jelenleg azt próbálja kideríteni, hogy vajon a könyvvizsgáló a vállalat könyveinek vizsgálata fény derült-e a titkos juttatásokra, vagy sem, illetve, hogy a PricewaterhouseCoopers kapott -e figyelmeztetést az esetleges kreatív könyvelés gyanújáról.

Robert Morgenthau kerületi ügyész nem közölte: vádat indítanak-e a könyvvizsgáló ellen, ugyanakkor elmondta, hogy a nyomozás folytatódik - írja a CNNMoney.

(Üzleti Negyed)