Öt év múlva minden második netező vásárol a hálón

Vágólapra másolva!
Az európai internetezők 56 százaléka vásárol majd árut a világhálón 2007-ben - derül ki a Jupiter Research elemzéséből. A tanulmány szerint erre az időre az online költések összesített éves növekedési üteme 32 százalék körüli lesz, és értéke mintegy 80 milliárd eurót tesz majd ki - írja a nua.com.
Vágólapra másolva!

A Jupiter becslései szerint 2007-ben Spanyolországban, Görögországban és Portugáliában az online költések 40, 42 és 45 százalékkal nőnek majd, amely várhatóan mindhárom ország esetében az addig tartó ötéves periódus legnagyobb arányú növekedési üteme lesz.

A kutatócég adatai szerint 2001 végén mintegy 36 millió internetes felhasználó vásárolt a világhálón, amely az európai online-populáció 30, és a teljes európai lakosság 9 százalékát jelenti.

A Jupiter Research a becsléseit az európai internet-felhasználók számának várható növekedésével alakítottak ki, és figyelembe vette, hogy 2007-re az online-populáció 86 százalékát régi felhasználók alkotják majd. Az európai felhasználók száma 2007-re becslések szerint meghaladja a 200 milliót.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: