Adókedvezmény-csomag az internetezőknek

Vágólapra másolva!
Az informatikai minisztérium tervei szerint a munkáltatóknak nem kell szja-t fizetni az otthoni használatra átadott számítógépek és Internet-elérési lehetőség után. A munkáltató 2 év után ingyenesen átruházhatja a dolgozóra a számítógépeit, amit a tervezet szerint ennyi idő alatt amortizálódik is.
Vágólapra másolva!

Az adókedvezmények jelentősen ösztönözhetik az otthoni PC és internethasználatot, a szélessávú internet elterjedését, a vállalkozások internethasználatát, a felnőttkori átképzést és az esélyegyenlőség megteremtését - mondta Kovács Kálmán informatikai miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter egy informatikai kerekasztal-tanácskozáson.

A személyi számítógépek elterjedését segíti a gyorsított (kétéves) amortizáció bevezetése, valamint az is, hogy a vállalkozástól távmunka céljára bérelt vagy lízingelt eszközök és a világháló elérésének díját a munkavállaló levonja a személyi jövedelemadóból. Két év elteltével a munkáltató ingyenesen átadhatja a PC-t dolgozójának.

A széles sávú internetelérés elterjedése a kábelhálózat-fejlesztők és -átalakítók adókedvezményben részesítésével valósul meg. Ezeknek a beruházásoknak az 50 százalékát az érintett cégek leírhatják az adójukból, amennyiben hárommilliárd forint felett valósítanak meg fejlesztéseket 3-5 év alatt.

Jelentős kedvezmény az adó területén továbbá, hogy az egyéni vállalkozókra és őstermelőkre is kiterjesztik azt a lehetőséget, hogy a díj 30 százaléka, legfeljebb 60 ezer forint leírható az adóalapból.

(MTI)

Ajánlat:

IHM

Korábban: