Veszélyben 3000 Boeing-gép

Vágólapra másolva!
Amennyiben a repülőgépek üzemanyagtartálya majdnem üres, az üzemanyag-vezeték meghibásodása - rendkívül ritka esetekben - szikrát okozhat, ami levegővel érintkezve robbanáshoz vezethet a Boeing 737-es, 747-es és 757-es gépeinél - közölte a repülőgépgyártó cég a BBC News Online-nal. Az Üzleti Negyed információja szerint a Malév gépeit nem érinti a bejelentés.
Vágólapra másolva!

Korábbi közlés szerint a hiba - melyet az Easyjet észlelt egyik repülőgépén, amikor annak üzemanyag-vezetéke felmondta a szolgálatot - mindössze 116 gépnél fordulhat elő; most a Boeing bejelentése szerint összesen 3284 gép érintett.

A vállalat közölte azt is, hogy a meghibásodások eddig nem okoztak balesetet, és a vezetékek cseréjével az egyébként is elenyésző valószínűségű robbanás veszélye teljesen kiküszöbölhető.

Krebsz Adrienn, a Malév szóvivője az Üzleti Negyed kérdésére elmondta: a légitársaság sem a Boeingtől, sem pedig az amerikai légügyi hatóságtól nem kapott értesítést arra vonatkozóan, hogy gépeit érintené a gyár által jelzett meghibásodás.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Boeing

Nem hiányzik a könyvtárából?

Az információ uralma