A versenyszféra bérei GDP-arányosan nőhetnek

Vágólapra másolva!
A kormány szerint a gazdasági növekedésnek megfelelő reálbéremelésre van lehetőség jövőre a versenyszférában, és a személyi jövedelemadó tervezett módosítása ezt figyelembe is veszi - mondta kedden Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter. A tárca vezetője pontos számot a lehetséges reálbér-növekedésről nem közölt. A miniszterelnök és elemzők egyaránt 4 százalék körüli 2003-as gazdasági növekedésre számítanak.
Vágólapra másolva!

Nemzetgazdasági szinten a gazdasági növekedés mértékénél magasabb lesz a reálbér-növekedés a közalkalmazotti keresetek idei jelentős emelkedésének áthúzódó hatása, és a köztisztviselői illetmények jövő évi növelése miatt.

Kiss Péter a versenyszféra béreinek lehetséges bővüléséről pontos számot nem közölt, mert mint mondta, így megnehezítené a bértárgyalásokat a szociális partnerekkel.

A miniszter emlékeztetett: a kormány által jóváhagyott adótábla az ideinél 130 milliárd forinttal többet hagy majd az adózók zsebében.

Medgyessy Péter miniszterelnök a múlt héten, az Economist üzleti kerekasztal-beszélgetésén azt mondta, hogy jövőre 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, míg a Reuters által megkérdezett elemzők 4,2 százalékos 2003-as gazdasági növekedésre számítanak.

(MTI - Üzleti Negyed)

Korábban:

Máris módosíthatják az adótáblát
(2002. szeptember 24.)

Átlagosan 2500 forinttal csökken az szja
(2002. szeptember 23.)