Pozitívra fordul a Ford eredménye

Vágólapra másolva!
Jobb lesz a várnál a Ford Motor Co. harmadik negyedéves eredménye, közölte a cég: a várt 180 millió dollár veszteség helyett nyereséget tudnak majd elkönyvelni. A növekedésnek viszont határt szab, hogy túl kevés az új modell és túl kötltséges a fejlesztés - áll a közleményben.
Vágólapra másolva!

A Ford nehéz éveket tudhat maga mögöttt: 2001-ben 5,5 milliárd dolláros, az idei első félévben 524 millió dolláros vesztesége volt, részvényeinek árfolyama pedig tízéves mélyponton, 11 dolláron van. Egy kis öröm volt tehát az ürömben, amikor a cégvezetés szeptember 9-én bejelentette, hogy a harmadik negyedévet mégsem 180 millió dolláros veszteséggel, hanem enyhe nyereséggel zárja az autógyár. A cégvezetés szerint a pozitív harmadik negyedéves adat a nyolc hónapja elkezdett átrendezési tervük első gyümölcse, írja a Business Week.

Az elemzők rögtön módosították a haszonra vonatkozó 2002-es előrejelzéseiket, 230 millió dollárról 720 millióra. Egyesek annak a gondolatát is felvettették, hogy érdemes elgondolkozni a Ford részvény vásárlásán, hiszen a papír árfolyama mélyponton van, a profit pedig elkezdett csordogálni a cégnél. Mások szerint viszont nem fog egykönnyen kimozdulni a 11 dolláros szintről a papírok árfolyama: ők az eladások 8 százalékos visszaesését tartják szem előtt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ford Motor Co.

Korábban:

Erősen csökkentek az autóeladások nyugaton
(2002. szeptember 12.)