Újra meghirdethetik a legnagyobb román bankot

Vágólapra másolva!
A román kormány a Román Kereskedelmi Bank (BCR) privatizációjának újrakezdését fontolgatja - írta szerdai számában az Adevarul című román napilap. A BCR értékét 600 millió és 1,2 milliárd dollár közé tehetjük, így nem  elégedhetünk meg 200 millió dollárral - idézett meg nem nevezett kormányzati illetékeseket a lap.
Vágólapra másolva!

A lap rövid tudósításban számolt be arról, hogy a román kormány keddi ülésén "szigorúan titkos" témaként megvitatták a legnagyobb román kereskedelmi bank privatizációjával kapcsolatos eddigi fejleményeket, és a kabinet a magánosítási folyamat újrakezdését fontolgatja.

Az újrakezdést hivatalosan azzal indokolják majd, hogy a jelentkező bankok közül egyik sem felelt meg a pályázati feltételeknek. Az új pályázat meghirdetésének valódi oka azonban az, hogy a román kormány elégedetlen az érdeklődők alacsony számával, és azt reméli, hogy a következő alkalommal már jóval több és jelentősebb stratégiai befektető jelentkezik majd - írta a lap. A BCR értékét 600 millió és 1,2 milliárd dollár közé tehetjük, így nem elégedhetünk meg 200 millió dollárral - idézett meg nem nevezett kormányzati illetékeseket az Adevarul.

Az állami tulajdonost képviselő román privatizációs ügynökségnek (APAPS) az eredeti tervek szerint csütörtökön kell hivatalosan értesítenie az érdeklődőket, hogy elfogadja-e jelentkezésüket.

A BCR többségének megvételére csak a tavaly alakult Eulia francia pénzintézet, valamint a német HVB csoporthoz tartozó Bank Austria Creditanstalt és a magyar OTP alkotta konzorcium tett szándéknyilatkozatot.

(MTI)

Ajánlat:

BCR

Korábban:

Nem látják szívesen Romániában az OTP-t
(2002. szeptember 9.)

Politikai okokból hitelez az IMF Romániának