Csak jövő év végére áll helyre teljesen a légiforgalom 

Vágólapra másolva!
A világ légiforgalma a jövő év végére érheti el 2001. szeptember 11. előtti szintjét, de a társaságok üzleti téren csak sokkal később jutnak vissza az amerikai terrortámadást megelőző állapothoz - véli a nemzetközi polgári légiforgalmi szervezet (IATA) új vezérigazgatója, Giovanni Bisignani.
Vágólapra másolva!

A légitársaságok tavalyi együttes vesztesége a menetrend szerinti nemzetközi járataikon összesen 12 milliárd dollár volt, ami az idén várhatóan 4-6 milliárd közötti értékre csökken - nyilatkozott a vezérigazgató szerdán.

Az utasforgalom az idén körülbelül 3 százalékkal marad el a tavalyitól, jövőre viszont már 6 százalékos növekedést is elérhet. Az Egyesült Államokon kívül már az idén is lesz 1 százalékos növekedés, majd jövőre és 2004-ben évi 5 százalékos, utána átlagosan évi 4 százalékos bővülés - véli a vezérigazgató.

Bisignani bírálta, hogy jelenleg a légitársaságokra hárul a légiközlekedés biztonságát növelő intézkedések legtöbb költsége, miközben a repülőtereket üzemeltető vállalkozások nagy nyereségeket termelnek ki.

(MTI)

Ajánlat:

IATA