Újabb hitelt vesz fel az MFB

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ötéves, 400 millió eurós szindikált hitelt vesz fel szeptember 12-én a Magyar Fejlesztési Bank; az összeg egészére a kormány garanciát vállal - írja a Budapest Business Journal értesülése alapján a Napi Gazdaság. A kölcsön nagy részét autópálya-építésekre fordítják, de jut belőle mezőgazdasági hitelre és a diákhitelre is.

A hitelt húsz bank konzorciuma nyújtja az MFB-nek, és az aláírást követő két héten belül az MFB rendelkezésére áll; futamideje 2007-ben jár le - mondta László Boglár, a bank szóvivője a lapnak.

A Magyar Fejlesztési Bank 30 napos haladékot kapott a független könyvvizsgáló bevonásával történő belső vizsgálat lefolytatásához a felügyelettől - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a Magyar Tőkepiac keddi számában közölt határozatából. A PSZÁF az augusztus 22-én megjelent határozatában arra szólította fel a pénzintézetet, hogy részletes belső vizsgálattal és a felelősök megnevezésével folytasson le belső vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy mekkora céltartalék-képzési igény merülhet fel pótlólagosan a banknál.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

MFB

Korábban:

Figyelmeztetést kapott az MFB
(2002. augusztus 9.)