A nevesített betétek többsége a bankoknál marad

Vágólapra másolva!
A pénzintézetek információi szerint jól halad az anonim megtakarítási formák nevesítése. Az eddigi tapasztalatok szerint a regisztráció után a többség ugyanannál a banknál hagyja a pénzét, egy hagyományos, de már nevesített megtakarítási formát választva - írta a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank Rt.-nél tavaly decemberben még 2,2 millió darab anonim betétet tartottak számon mintegy 200 milliárd forint értékben, ám július végére 1 millióra csökkent a névtelen betétek száma, amelyek összesen 53 milliárd forintot tettek ki. Ez az OTP-nél elhelyezett lakossági betétállomány mintegy 5 százaléka.

Csuport Orsolya az OTP kommunikációs-osztály munkatársa az Üzleti Negyed érdeklődésére elmondta, hogy a nevesítésért 350 forintot kell fizetni, egy új betétkönyv ára 120 forint amihez még hozzájárul az adminisztrációs munka költsége is.

Ugyancsak apad a névtelen betétek száma a K&H Banknál, ahol az év eleji 6 százalékról, augusztus 15-re a teljes betéti állomány 2 százalékára csökkent az anonim megtakarítások aránya. A K&H-nál díjtalan a nevesítési eljárás.

A bankok szerint sok anonim betétet egyáltalán nem fognak megszüntetni. Ezek többségén csupán néhány száz, ezer forint van és rendszerint feledésbe merültek. Természetesen ezek a betétek nem évülnek el a bankoknál.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Anonim betétek - az Üzleti Negyed rovata