Több mint 15 ezer embert bocsát el az IBM

Vágólapra másolva!
A második negyedévben elbocsátásra kerülő dolgozók száma meghaladja a 15 ezret, közölte az IBM. Ez kétszer annyi, mint amit a szakemberek eddig feltételeztek.
Vágólapra másolva!

Az elbocsátottak zöme - 14 ezer fő - a Global Services üzletágban van, míg 1500 dolgozót a mikroelektronikai részlegtől küldenek el. A kirúgottak 57 százaléka már június 30-án elhagyta a céget, míg a fennmaradó 43 százalék szeptember 30-ig távozik - írja a CNN Money.

A legutolsó adatok szerint az IBM több mint 319 ezer embert foglalkoztat a világon, akik közül hozzávetőlegesen 160 ezren dolgoznak az Egyesült Államokban. Egyes elemzők figyelmezettek arra, hogy a technológiai óriáscég mérete, és ügyleteinek nagyságrendje miatt a cégnek majdnem lehetetlen megállapítania az elbocsátások pontos mértékét. Mások szerint az IBM menedzsmentje nem határoz meg pontos számot, hanem a cég részlegeinek vezetőire bízza azt. Ezzel a módszerrel a cég csak akkor tudja közölni a pontos adatokat, amikor a részlegektől megkapják az erre vonatkozó jelentéseket.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

IBM

Korábban:

IBM: elbocsátások Székesfehérvárott
(2002. augusztus 13.)