Szövetkezeti üzletrészek: megkezdődött a kifizetés

Vágólapra másolva!
Megkezdte a csőd és felszámolás, illetve végelszámolás alatt álló szövetkezeti üzletrészek megvásárlására létrehozott Casa Kft. a kifizetéseket kedden - tájékoztatott Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. kedden. A Casa Kft. az első nap 7,8 milliárd forintot fizetett ki mintegy 43 ezer üzletrészre.
Vágólapra másolva!

A kormány múlt pénteken döntött a csőd és felszámolás, illetve végelszámolás alatt álló szövetkezeti üzletrészek sorsáról, azok kifizetéséről. Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet ülését követő tájékoztatón a múlt héten elmondta: a csőd és végelszámolás alatt álló szövetkezetek üzletrészeinek állami megvásárlására 2002. szeptember 30-ig lehet benyújtani az igényeket. A szóvivő elmondta, hogy a vételi ajánlattal eddig nem érintett alanyi jogú mezőgazdasági üzletrészekről augusztus végén tárgyal a kormány.

Eddig 108 ezer igénylés érkezett, ezek közül 52 ezer 700 esetében azonnali fizetési kötelezettség áll fenn. A külsős és nyugdíjas üzletrészek megvásárlására eddig 314 ezer igénylést nyújtottak be, ebből 227 ezret 41 milliárd forintért már megvettek, a fennmaradó 97 ezerre is biztosítva van a 14,5 milliárd forintos keret, amelynek kifizetése folyamatosan történik.

A szóvivő emlékeztetett arra: mivel ezen üzletrészek tulajdonosi köre számára az igénylési határidő 2002. március végén lejárt, így már nem várható, hogy további igénylések érkeznek be.

(MTI)

Korábban: