Eladnák az amerikai csokoládé-legendát

Vágólapra másolva!
Eladásra kínálta fel legnagyobb részvényese az amerikai csokoládé és édességgyártó legendát, a Hershey's-t - adta hírül a BBC. A 125 éves gyár után olyan élelmiszer és édességipari óriások érdeklődnek, mint a svájci Nestlé, vagy az angol Cadbury Shweppes.
Vágólapra másolva!

A legendás édesipari óriás részvényeinek egyharmadát birtokló Milton Hershey School Trust karitatív alapítvány kínálta fel részvényeit eladásra. Mivel az alapítvány részvényeinek száma ellenére a szavazatok háromnegyedének birtokosa, ez a hír egyet jelent a gyáróriás eladásával. Szakértők szerint a multinacionális élelmiszercégek, a Nestlé, a Cadbury Schweppes, vagy a Kraft akár 13 milliárd dollárt is adnának az alapítvány részvénycsomagjáért. A hír hallatára a New York-i tőzsdén 21 százalékot ugrottak a Hershey's részvények.

A részvénycsomag eladása komoly indulatokat váltott ki a Milton Hershey School Trust alapítványon belül. Az amerikai legendának számító utópista Hershey csokoládégyárának bevételeiből hozta létre az alapítványt, mely napjainkban 1200 szegény sorsú gyerek oktatását támogatja Pennsylvaniában. Hershey a csokoládégyárat tulajdonképpen az alapítványra hagyta. Az alapítvány most azért szeretne megválni "örökségétől" hogy üzleti tevékenységének megosztásával több pénz jusson az oktatási-támogatásra.

(Üzleti Negyed)

Ajánló:

Hershey's