Nincs nagy változás a hazai vállalati rangsorban

Vágólapra másolva!
A legnagyobb hazai nagyvállalatok rangsorát éves rendszerességgel felállító Dun & Bradstreet legfrissebb listáján gyakorlatilag alig történt változás az elmúlt évekhez képest, hiszen a nettó árbevételt, és az exportárbevételt tekintve tavaly is a már megszokott cégek álltak az első tíz helyen - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Mindkét listán ugyanaz a két vállalat áll az első helyen, mint 2000-ben. Az exportárbevétel szerinti rangsort az Audi Hungária vezeti 852,35 milliárd forinttal, a nettó árbevétel szerinti lista élén pedig továbbra is a Mol áll, 1406,24 milliárd forinttal.

A legnagyobb árbevétel-növekedést a Flextronics érte el az elmúlt évben, hiszen több mint kétszeresére, 573 milliárd forintra nőtt a társaság árbevétele, így négy helyet ugorva a negyedik helyre jött fel a listán.

A nettó árbevételi rangsor élmezőnyében ugyanakkor található néhány olyan vállalat, amelynek csökkent az árbevétele 2000-hez képest. Ilyen például a lista második helyén álló Audi Hungária, amely 46 milliárd forintos árbevétel-csökkenést volt kénytelen elkönyvelni. Csökkent még a Philips, és az IBM Storage árbevétele is.

A Dun & Bradstreet százas listáján szereplő cégek közül azonban csupán 19 vállalatnál regisztráltak árbevétel-csökkenést, a többség növelni tudta forgalmát - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)