Feldarabolhatják a Defend Kft.-t

Vágólapra másolva!
A kormány pénteken várhatóan elfogadja azt a tervezetet, melyben dönt a Defend Kft. tevékenységének kettéválasztásáról - tudta meg az Üzleti Negyed. A pénzfeldolgozó tevékenység a Magyar Postához kerül, míg minden más tevékenység elvégzésére pályázatot hirdetnek meg. A kormány a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) portfoliótisztításának keretében döntést hoz a Bábolna Rt. és a Konzumbank ügyében is.
Vágólapra másolva!

A felreppenő hírrel ellentétben szó sincs arról, hogy a kormány pénteken végelszámolással szüntetné meg a Defend Kft.-t. Az Üzleti Negyed információi szerint a Defend tevékenységét felosztják ugyan, de a cég végelszámolását nem kezdik meg.

A kormány pénteken a Defend Kft. tevékenységének felosztásáról dönt. A pénzfeldolgozói tevékenység a Magyar Postához kerül, amely információink szerint külön céget hoz majd létre a tevékenység ellátására. A Defend minden egyéb tevékenységének elvégzését azon cégek láthatják majd el, melyek a meghirdetett nyilvános, vagy meghívásos tendereken elnyerik azokat.

Kérdéses még a Csintalan Sándor tulajdonában levő Defend-tulajdon sorsa. Csintalan hétfőn úgy nyilatkozott, hogy nem szándékozik eladni a üzletrészét, kijelentette továbbá, hogy a megrendeléseikre számító konkurencia gerjeszti a feszültséget az örző-védő cég körül. Az MFB szóvivője ugyanakkor úgy tudja, hogy tárgyalások folynak a Csintalan üzletrészének megvásárlásáról. Közben a Defend újabb megrendeléseket szerzett.

Az ÁPV Rt.-hez kerül a Bábolna, a Konzumbankot magánosítják

Pénteken ugyancsak döntés születik a jelenleg az MFB tulajdonában levő Bábolna Rt. és Konzumbank eladásának kérdéséről. A Bábolna információink szerint az ÁPV Rt.-hez kerül, valamint megkezdődik a Konzumbank privatizációjának előkészítése is.

Nagy Frigyes, a Bábolna Rt. elnök-vezérigazgatója már korábban utalt arra, hogy a részvénytársaság jövőjét hosszú távon a privatizáció jelentheti, de hozzátette, hogy a magánosítás sikeres lebonyolítása érdekében előbb rendbe kell hozni a gazdaságot - ez pedig évekig eltarthat.

A korábban súlyos veszteségeket elkönyvelő Konzumbank portfóliója jelenleg tiszta, betétállománya szilárd, hitelállománya pedig jó minőségű - mondta el korábban Gerhardt Ferenc, leköszönt vezérigazgató. Amikor tavaly meghirdették privatizációra a bankot, a befektetők az alaptőke 115-120 százalékát kínálták a hitelintézetért. Ezt az MFB nem fogadta el. Gerhardt szerint, ha a tulajdonos most mégis a bank eladása mellett döntene, a vételár az agrárhitelezésnek köszönhetően elérheti a 200 százalékot.

Répássy Balázs

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Defend

Korábban: