Bush szerint a tőzsdei felügyelet tisztázza Cheneyt

Vágólapra másolva!
 Bush, az Egyesült Államok elnöke "remek üzletembernek" nevezte Dick Cheney alelnököt egy szerdai sajtótájékoztatón - közölte a CNN. Az elnök kijelentette, bízik Cheneyben, azonban kitért a saját, korábbi vállalatai ügyeit firtató kérdések elől.
Vágólapra másolva!

George Bush Kwasniewsky lengyel elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, tökéletesen megbízik alelnökében. "Átkozottul jól végzi a dolgát. Amikor kiválasztottam, tudtam, hogy remek üzleti vezető, és tapasztalt ember." - mondta Cheneyről az elnök. Bush biztos abban, hogy a Cheney üzleti ügyeit vizsgáló tőzsdei felügyelet (SEC) nem talál majd semmi törvénytelenséget.

Az elnök azonban kitért saját, 10 évvel ezelőtti üzleti ügyeit firtató kérdések elől. Bush tevékenységét a texasi Harken Olajtársaságnál még 1990-ben vizsgálta a SEC, mert az elnök ellen bennfentes kereskedés gyanúja merült fel.

Dick Cheney alelnök ellen a Judical Watch nevű korrupció ellenes szervezet indított pert. Az alelnököt könyvelési csalással gyanúsítják, ügyét jelenleg a SEC vizsgálja.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Dick Cheney kereszttűzben
(2002. július 10.)

Ajánlat:

Bukott csillagok és hamis sávok