Schröder nem tervezi Sommer menesztését

Vágólapra másolva!
Gerhard Schröder német kancellár hétfőn cáfolta, hogy meneszteni akarná a Deutsche Telekom vezetőjét, Ron Sommert. A cég felügyelőbizottsága kedden dönt a vezérigazgató sorsáról.
Vágólapra másolva!

Ha a felügyelőbizottság Sommer menesztése mellett dönt, utóda minden bizonnyal Gerd Tenzer, a DT hálózati üzletrészének jelenlegi vezetője lesz. Elemzők szerint azonban Tenzert nem végleges megoldásnak szánják a Telekom élére, csak addig van rá szükség, amíg kivezeti a céget a tavaly óta tartó válságból.

A DT részvények soha nem látott, 94 százalékos értékvesztés után akkor kezdtek magukhoz térni, amikor felröppent Sommer menesztésének híre. A DT értékpapírok ára 2,9 százalékkal emelkedett.

A kormányzat még a felügyelőbizottság összeülése előtt cáfolta, hogy Schröder kancellárnak bármi köze lenne Sommer tervezett menesztéséhez. Németországban azonban ősszel választások lesznek, és a német választók fele úgy gondolja, Sommernek mennie kell. Szakértők szerint az újraválasztásáért küzdő Schröder a DT vezetőcseréjétől is szavazatokat remél.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: