Több mint 70 százalékos nyereségnövekedésben bízik a Puma

Vágólapra másolva!
A német Puma sportszer- és ruházati konszern javított saját eredmény-előrejelzésén: hétfőn 70 százalékra módosította idei növekedési prognózisát az adó előtti nyereségre, az eddig érvényben tartott 40 százalékos növekedési jóslatról. Külső elemzők 98 millió eurós adó előtti nyereséggel számolnak a 2002-es pénzügyi évre, ez 72 százalékos növekedésnek felelne meg a 2001-es 57 millióhoz képest.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb konkurensével, az Adidas konszernnel azonos székhelyű Puma az elmúlt negyedévek során kétszámjegyű növekedési ütemet ért el, a sportos életmódot megcélzó termékei sikerének köszönhetően. A konszern sikereit az 1993 óta vezérigazgató Jochen Zeitznek tulajdonítják, aki makacs eltökéltséggel terelte a konszernt a sportos divatcikkek felé. Jochen Zeitz a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy teljesíthetőnek tartja az elemzők előrejelzéseit. Hivatalba lépésekor a Puma a hetedik veszteséges évet tudta maga mögött. Irányítása alatt a cég már 1994-ben nyereséget hozott.

A Puma részvényei mintegy 74 százalékkal emelkedtek az év eleje óta. Az amerikai Nike részvényének árfolyama nem sokkal az év eleji szint alatt áll. A Puma részvénye jelenleg az egy részvényre jutó nyereség tizenkétszeresén, az Adidasé a tizenötszörösén forog. Zeitz ennek köszönhetően lát még szabad teret a részvény drágulása előtt.

Hétfőn a Puma részvénye 1,24 százalékkal erősödött Frankfurtban a délelőtti órákban, 0,14 százalékponttal maradva el a középkategóriás részvények árfolyamát tükröző MDAX index növekedési ütemétől. Az Adidas részvénye ugyanekkor 2,58 százalékkal emelkedett a Credit Suisse First Boston befektetési tanácsadótól kapott "vásárlási" minősítésnek és megemelt irányárfolyamnak köszönhetően. A Puma, a világ harmadik legnagyobb sportszer- és ruházati konszernje július 24-ikén teszi közzé első féléves eredmény beszámolóját.

(MTI)

Ajánlat:

Puma