Kreatív könyvelés: a Qwest lehet a következő áldozat

Vágólapra másolva!
A denveri központú Qwest Telecommunications távközlési szolgáltató közleményben jelentette be, hogy az amerikai legfőbb ügyészség büntetőügyben folytat nyomozásta vállalat ellen, ám konkrétumokat nem közölt - írja a BBC. A cég ellen az amerikai tőzsdefelügyelet is nyomoz kreatív könyvelés gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

A bejelentést követően felfüggesztették a Qwest-papírok kereskedését, később pedig 41 százalékkal esett a részvények árfolyama, és a kereskedés végén 1,77 dolláron zárt, ami 31,9 százalékos csökkenésnek felel meg.

Az elmúlt héten a Wall Street Journal már beszámolt az ügyészségi nyomozásról, ám annak tényét a vállalat hétfőn még cáfolta. A társaság Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb távközlési szolgáltatója, és az ország észak-nyugati részén, illetve a Sziklás-hegység területén vannak elsősorban előfizetői.

A vállalat ellen az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC is folytat vizsgálatot, és azzal vádolja a céget, hogy könyvelési trükkökkel javította fel eredmény-kimutatásait. A vizsgálat, valamint a csalás-gyanújának hírére a Qwest és a holland KPN által közösen működtetett vállalat, a KPNQwest is csődbe ment.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: