A Bristol-Myers is beállt a sorba

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot folytat a Bristol-Myers Squibb Co.-nál az amerikai tőzsdefelügyelet, mert a cég állítólag 1 milliárd dollárral felpumpálta eladásait tavaly, írja a Financial Times. A lap szerint még nincs konkrét bizonyíték arra nézve, hogy a könyvelésben direkt történt manipuláció.
Vágólapra másolva!

A gyógyszeripari cég vezetői találkoztak az amerikai tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission - SEC) képviselőivel, hogy beszámoljanak a nagykereskedőknek történő gyógyszereladásaikról, amelyek a Financial Times értesülései szerint túlzott mértékben növelték meg az eladások értékét.

A cikk szerint jelenleg nem bizonyított, hogy visszaélés történt, illetve, hogy a gyógyszergyártó direkt módon manipulálta volna a könyvelési adatokat. A gyógyszeriparban megszokott dolog az, hogy a cégek úgy növelik a fogyasztói igényt termékeikre, hogy jövőbeni áremelést jelentenek be, írja a CNN Money. Az ilyen lépések rövidtávon robbanásszerű bevételnövekedést okoznak, ám túltermeléshez is vezetnek. A Financial Times szerint a SEC a válalati botránysorozatok után, most az ilyen árfelhajtó lépéseket vizsgálja meg a gyógyszercégnél.

A Bristol-Myers szóvivője nem válaszolt a Reuters ezügyben feltett kérdéseire.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig