Sikeres iráni eurókötvény-kibocsátás

Vágólapra másolva!
Az 1979-es Iszlám Forradalom óta először bocsátott ki államkötvényt külföldön Irán. Az ország számára 500 millió eurós bevételt jelentő államkötvények harmadát - az amerikai figyelmeztetések ellenére - európai befektetők jegyezték.
Vágólapra másolva!

Az 500 milliós kötvénykibocsátást a francia BNP Paribas és a német Commerzbank szervezte; az ötéves kötvények hozama 8,95 százalék - közölte a Bloomberg hírügynökség. A papírok harmadát európai befektetők jegyezték, annak ellenére, hogy Irán szerepel a terrorizmust támogató országok Bush elnök által összeállított listáján, és az Egyesült Államok az ország teljes elszigetelésére törekszik.

A Fitch hitelminősítő egyik vezetője, James McCormack a Bloombergnek azt mondta, hogy az Iszlám Forradalom óta a mostani kötvénykibocsátás a változás "egyik legmeghatározóbb" jele.

A hírügynökség arról is beszámol, hogy az elmúlt ötven év során először az ország törvényhozása a külföldi befektetések védelméről szóló jogszabályt fogadott el, mert Irán mobilkoncessziók eladására készül.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Európai bankok Irán mellett
(2002. május 27.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig