Németországban 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés

Vágólapra másolva!
Májusban a várt növekedés helyett 1,3 százalékkal csökkent havi összevetésben a német ipar termelési értéke, tükrözve a májusi ipari sztrájkok hatását a termelésre. A Reuters előzetes konszenzusos átlaga fél százalékos havi növekedést jósolt májusra, 0,3 százalékos visszaesés és 1,4 százalékos növekedés közötti szórással.
Vágólapra másolva!

A német pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint a májusi adatba bele kell számolni az ipari és az elektronikai szektorban lezajlott sztrájkokat, valamint az átlagosnál több hosszú hétvégét. Az IG Metall ipari szakszervezet májusban - hét éve először - egynapos mozgó sztrájkokat hirdetett a különböző iparágakban.

A teljes ipari kibocsátásban 12 százalékos súllyal szereplő építőipar teljesítménye 4,7 százalékkal, a feldolgozó szektoré 1,4 százalékkal csökkent májusban az előző hóról. A minisztérium keddi előrejelzése szerint azonban a német ipar pótolni fogja ezeket kieséseket, és a következő hónapokban a termelés jelentős felfutása várható.

A vállalatokhoz jelentős értékű megrendelések futottak be a legutóbbi időszakban, amelyek hatása néhány hónap múlva várható - áll a pénzügyi tárca keddi közleményében.

(MTI)

Korábban:

Lassulhat a német gazdaság
(2002. július 8.)

Németország: fél százalékos gazdasági növekedés
(2002. július 2.)

Nem hiányzik a könyvtárából?