Mindent kitálal a WorldCom-vezető

Vágólapra másolva!
Nem fog csődbe menni a WorldCom, a második legnagyobb amerikai vezetékes-telefon- és adatszolgáltató vezérigazgatója szerint. John Sidgemore nyilatkozata szerint a cégteljesen együttműködik a hatóságokkal, és minden hiányosságra fényt derít, ahogy felfedi azokat a belső vizsgálat.
Vágólapra másolva!

A cégvezető szerint a vállalatnak 2 milliárd dollár készpénz tartaléka van, és túl nagy üzletet bonyolít ahhoz, hogy csődbe mehessen - írja a BBC News.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission - SEC) elnöke, Harvey Pitt szerint a cég által hétfőn megjelentetett hivatalos jelentés a 3,8 milliárd dolláros félrekönyvelésről hiányos. Ezt Sigdemore visszautasította, viszont azt mondta, hogy még nagyon sok a spekuláció azzal kapcsolatban, hogy mi is történt. Mindenről maradéktalanul be fogunk számolni, amint a dolgokra fény derül, mondta. Harvey Pitt szerint viszont az eskü alatt leadott jelentés inkább egy időrendszerű felsorolása a történteknek, mint azok magyarázata.

A befektetőket ért sokk ellenére optimista a cég vezetése: John Sidgemore abban bízik, hogy egy pénzügyi átrendezés mindent helyrehozhat, írja a BBC News. A cégvezető azt mondta, hogy 2 milliárd dolláros készpénz-készlete van a cégnek, és jelenleg is tárgyalnak a cég bankjaival egy 1 milliárd dolláros támogatáscsomagról.

Elemzők szerint viszont hamarabb is bekövetkezhet a csőd, mint ahogy azt előzetesen várták: egyesek már azt mondják, hogy az összeomlás hetek kérdése is lehet.

(Üzleti Negyed)