Vezetőváltások a Nemzeti Autópálya Rt. élén

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Autópálya Rt.(NA) igazgatóságának és felügyelőbizottságának teljes tagsága lecserélődött, az alapítói határozattal kijelölt új tagok közül egyik sem képviseli a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) - közölte a tulajdonos MFB a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

Az, hogy az MFB-ből senki sem került be az NA vezető testületeibe, összefügg a banknál tervezett portfoliótisztítással, mondta az MFB kommunikációs igazgatója, László Boglár.

Az NA Rt. jövőjével kapcsolatos koncepciók kidolgozása és összeegyeztetése még folyik, de a legkevésbé valószínű az, hogy az autópályaépítő vállalkozás az MFB Rt. portfoliójában marad. Egyes elképzelések szerint a gazdasági tárcához vagy az ÁPV Rt.-hez kerülne át - mondta a szóvivő.

Az új igazgatóság és felügyelőbizottság

A Nemzeti Autópálya Rt. alapítója a közlekedési tárca, amelynek jogutódja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Az NA Rt. rendkívüli közgyűlésén héttagú igazgatóságot és négytagú felügyelőbizottságot választottak. A társaság vezérigazgatójává Bodnár Zoltánt - a CIB Bank volt vezérigazgatóját - nevezték ki. Az NA korábbi vezérigazgatója, Haraszti László közös megegyezéssel távozott posztjáról. Az igazgatóság elnökévé László Andrást, a felügyelőbizottság elnökévé Somlyódi Csabát választották.

(MTI)

Korábban:

Vezetőváltás az MFB cégeinek élén
(2002. június 14.)

Nem hiányzik a könyvtárából?