Vágólapra másolva!
A kétliteres, visszaváltható palackjainak kivonása miatt bojkottot hirdetett a Pepsi üdítőgyártó cég termékeivel szemben Illés Zoltán a környezetvédelmi bizottság alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Pepsi Colát gyártó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari (FÁÜ) Rt. diszkriminatívnak nevezte Illés felhívását.
Vágólapra másolva!

Illés Zoltán a Fidesz parlamenti képviselője és a környezetvédelmi bizottságának elnöke bojkottot hirdetett a Pepsi termékeivel szemben, miután az üdítőitalokat gyártó cég a termékdíj-változtatások miatt kivonta a forgalomból visszaváltható csomagolású termékeit. A képviselő az ügyben azt is tervezi, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul.

Barta Zsolt a Pepsi PR menedzsere diszkriminatívnak nevezte Illés felhívását, mivel a forgalomban lévő több száz üdítőital gyártójának többsége sohasem használt visszaváltható palackokat, ráadásul a Pepsi üdítőital volt az első, amelyet visszaváltható palackokban kezdtek forgalmazni Magyarországon.

A Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Rt. a fogyasztói szokások változása miatt döntött a palackok forgalomból való kivonásáról, ugyanis a betétdíjas palackok korábbi népszerűsége mára lecsökkent. A társaság eladásainak csak néhány százalékát teszi ki az ilyen csomagolású termék, ezért nem gazdaságos az alkalmazása- közölte a PR menedzser.

(MTI)

Korábban: