A Lufthansa 400 milliós működési nyereségre számít

Vágólapra másolva!
A német Lufthansa Légitársaság, az elemzői várakozásokhoz hasonlóan 400 millió euró működési nyereségre számít az idén - mondta a vállalat vezérigazgatója, Jürgen Weber szerdán a Lufthansa közgyűlésén Kölnben. A légitársaságnak tavaly 28 millió eurós működési nyeresége volt, a tavalyelőtti 1 milliárd euró után.
Vágólapra másolva!

Weber a közgyűlésen elmondta, hogy ez az eredmény természetesen csak akkor érhető el, ha a fellendülés folytatódik, a kereslet a vártnak megfelelően nő és a fejlődést nem zavarják meg újabb geopolitikai fordulatok. Az úgynevezett fapados, olcsó jegyekkel, és szolgáltatások nélkül működő légitársaságok versenyétől nem tartanak, ezek a német légiforgalomnak csak a 3 százalékát bonyolítják - mondta Weber.

A vezérigazgató bejelentette, hogy az idei év után ismét fizetnek osztalékot. Tavaly, a gyenge eredményre tekintettel, nem fizettek. Közölte, hogy a szeptember 11-i események után tartalékba helyezett 43 repülőgépük közül 18-at a nyáron ismét forgalomba állítanak.

A Lufthansa az első negyedévben 12 millió eurós működési nyereséget ért el. A javulás elég lassú: az utasszám még májusban is 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A Lufthansa AG részvényeinek árfolyama szerdán kora délután 14,08 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 0,21 százalékkal drágább a 14,05 eurós keddi zárónál. Szerdán 14,01 eurón nyitott a papír. Ötvenkét héten belül 19,79 és 8,05 euró között változott a részvények értéke.

(MTI)

Ajánlat:

Lufthansa