Az AT&T veheti meg a KPNQwest-et

Vágólapra másolva!
Valószínűleg az amerikai AT&T távközlési óriás veheti meg a csődbe jutott holland KPNQwest fő vagyontárgyait - mondta hétfőn a holland cég szóvivője. A legnagyobb európai optikai-kábeles adatszolgáltató papírjainak árfolyama a vevőjelölt felbukkanása ellenére hétfőn is esett.
Vágólapra másolva!

A pénteki tőzsdezárás után önmaga ellen csődeljárást kezdeményező vállalat illetékese a Reutersnek azt mondta: az AT&T emberei már végzik is az átvilágítást a KPNQwest hollandiai székhelyén.

A múlt hét közepén még arról szóltak a hírek, hogy eredménytelenül végződtek a KPNQwest részbeni vagy teljes eladásáról folyó tárgyalások, miután a hitelező bankok beszüntették a cég finanszírozását. Iparági források akkor azt jósolták, hogy a vállalat napokon belül befejezi tevékenységét.

A részvényen azonban már az sem segített, hogy jelentkezett az amerikai érdeklődő. A KPNQwest papírjainak árfolyama hétfő délután fél háromkor 70,97 százalékos eséssel 9 eurócent volt az amszterdami Euronext-tőzsderészlegen. Az árfolyam 5 millió euróra értékeli a céget; két évvel ezelőtt a holland szolgáltató piaci tőkeértéke még 42 milliárd euró volt.

(MTI)

Ajánlat: