A Bertelsmann megveszi a Napstert

Vágólapra másolva!
A német Bertelsmann médiabirodalom pénteken bejelentette, hogy megvásárolja a valaha szebb napokat látott Napster fájlcserélő eszközeit, és kifizeti a társaság hitelezőinek járó 8 millió dollárt is - írja a CNNmoney. A Napster új szolgáltatáa várhatóan még idén elindul.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében a cég e hét elején távozott vezérigazgatója, Konrad Hilbers újra elfoglalja pozícióját, Shawn Fanning, a Napster alapítója pedig technológioai igazgatóként működik tovább.

A csődközeli helyzetbe jutott Napster megvásárlásáról szóló híresztelések néhány hete láttak napvilágot. A cég egyébként december 14-edike óta nem működik az interneten, hivatalosan egy új szoftver tesztelése miatt.

A társaság tavaly márciusban eleget tett egy bírósági határozatnak, amelynek értelmében minden szerzői joggal védett hanganyagot eltávolít a rendszeréről, és eközben megkezdi az egyezkedést a lemezgyártó cégekkel a szolgáltatás legális úton történő újraindításáról. A Bertelsmann segítségével a Napster egy legálisan működő, előfizetéses online rendszer kialakításán fáradozik, kevés sikerrel.

A német médiavállalat 2000 októberétől több mint 80 millió dollárt költött a Napsterre, és a cég 70 munkatársának visszahívásán is fáradozik. A Napster új szolgáltatása, amely már a szerzői jogokat is figyelembe veszi, várhatóan még idén elindul.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bertelsmann AG