Playboy: dupláztak az első negyedben

Vágólapra másolva!
A Playboy Enterprises Inc., jelentős eredményjavulásról számolt be első negyedéves. Jelentésében. A cég haszon, kamat, amortizáció és értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) 14,6 millió dollár volt, ami közel duplája a tavalyi hasonló időszak eredményének.
Vágólapra másolva!

A tavalyi első negyedéves EBITDA eredmény 7,6 millió dollár volt. A legnagyobb növekedést a cégcsoporton belül a helyi kábeltévé adásokat bonyolító Entertainment Group érte el, 25 százalékos növekedéssel, míg az internetes szolgáltatásokért felelős Online Group 28 százalékkal tudta csökkenteni a veszteségét, ezzel közelebb kerülve a 2002-re kitűzött nulszaldós szinthez - írja a PRNewswire.

A cégcsoport bevétele 66 millió dollár volt az első három hónapban, egymillió dollárral több, mint a tavalyi. A nettó veszteség 9,4 millió dollár volt.

A Playboy nyomtatott termékekért felelős részlege a tavalyi 0,8 millió dolláros veszteségét idén az első negyedévben 0,1 millió dollárra csökkentette. Ennek a csoportnak a bevétele 8 százalékkal csökkent tavalyhoz képest. A 22 százalékkal alacsonyabb eladási szint szakértők szerint annak köszönhető, hogy a Playboy kevesebb különkiadást étrékesített az Egyesült Államokban.

A nemzetközi színtéren is gondjai vannak a Playboy magazinnak - írja a Bloomberg. Németországban a Bauer Verlag kiadó hétfőn bejelentette, hogy beszünteti a Playboy magazin német kiadását, mert egy saját férfi-magazinnal kíván piacra lépni. A Bauer konkurense, a Hubert Burda Media GmBH jelenleg tárgyalásokat folytat a Playboy Inc.-el. A Burda on-line cége, a Tomorrow Focus AG, már átvette a német Playboy magazin internetes kiadását.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Playboy Inc.

Korábban: