Belső ellenállás késleltetheti a HP-Compaq fúziót

Vágólapra másolva!
Egy delaware-i bíró elutasította Walter Hewlett, Hewlett-Packard (HP) örökös keresetét, amit a Compaq-HP fúzió ellen nyújtott be. Ennek ellenére, az igen költséges és elmérgesedett harc még korántsem ért véget - írja a The New York Times.
Vágólapra másolva!

A kereset elutasításával úgy tűnik, már semmi sem áll útjába a két cég összeolvadásának, és a HP jövő héten nyélbe ütheti az IT szektor eddigi legnagyobb mértékű akvizícióját.

Hewlett: szálka maradok a szemükben

Walter Hewlett, aki kezdettől fogva ellenezte az ügyletet, a bírói döntés után azt mondta, hogy nem fordul a legfelsőbb bírósághoz az ügyben, és ezentúl támogatni fogja a tranzakciót. Mindazonáltal, célzott arra is, hogy továbbra is megnehezíti a Carly Fiorina vezette igazgatóság dolgát - írja a The New York Times. Walter Hewlettet 15 éves tagsága után a közelmúltban távolították el az igazgatóságból, a Compaq-HP fúziót ellenző cselekedetei miatt.

A HP-nál nem felhőtlen az ég

A bírói döntés ellenére a továbblépés nem lesz egyszerű a HP-nek. A szavazáson a részvényesek 48 százaléka ellenezte a fúziót, és Walter Hewlett mögé állt. Azt pedig nem lehet tudni, hogy a cégen belüli ellenállás mekkora - írja a The New York Times. Továbbá, az elutasítás ellenére a bíró aggodalmának adott hangot a Deutsche Bank szerepét illetően a szavazásban. Hewlett vádja szerint, a HP nyomást fejtett ki a tulajdonostárs bankra, hogy támogassa a szavazást. Az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC (Securities and Exchange Commission) és más szabályozó szervek most vizsgálják a bank szavazásban betöltött szerepét.

A HP nyilatkozata szerint május 7-ig le akarják zárni az ügyletet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

HP

Korábban: