Vártnál jobb DaimlerChrysler-eredmény

Vágólapra másolva!
A német-amerikai autógyártó konszern, a DaimlerChrysler a vártnál erősebb első negyedéves értékesítési és nyereségmutatókat jelentett csütörtökön. Azt is közölték, hogy az amerikai Chrysler egység hat negyedévi folyamatos veszteség után ismét nyereséges volt.
Vágólapra másolva!

A csoport kiigazított működési nyeresége 1,02 milliárd euró volt az egy évvel ezelőtti azonos időszak 610 millió eurós veszteségével. Az elemzői konszenzus 819 millió eurót jelzett. A cég eladásai 36,9 milliárd eurót értek el. Egy évvel korábban 35,5 milliárd euró volt az értékesítés.

A Chrysler egység 127 millió eurós működési nyereséget termelt az első negyedben, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd eurós veszteséggel.

A DaimlerChrysler visszafogottan nyilatkozott az idei kilátásokról, de a Chrysler gazdálkodásában további javulásra számít. Egyes elemzők szerint azonban bár a Chrysler fellendülése már hosszú ideje várható volt, csak időleges lesz.

A kereskedelmi járművek részlege 85 millió eurós veszteséggel, míg a Mercedes-Benz és a Smart autók 653 millió eurós nyereséggel zárták a negyedet. A világ ötödik legnagyobb autógyártója szerint a piacok a vártnál jobban fejlődtek az első negyedben és egyre erősödnek azok a jelek, hogy ez a pozitív irányzat folytatódik.

A jó eredményjelentés ellenére a DaimlerChrysler részvénye csütörtök délután 2,13 százalékos veszteséggel 51,52 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, összhangban a gyenge német üzleti bizalmi index miatti általános befektetői borúval. A tőzsde irányadó Dax-30-as indexe 1,68 százalékos mínuszban volt délután.

(MTI)

Ajánlat:

DaimlerChrysler

Korábban:

Menetel a DaimlerChrysler
(2002. április 10.)

Csökkent a DaimlerChrysler eredménye
(2002. február 7.)