Csökkentek a Volkswagen eladásai

Vágólapra másolva!
A legnagyobb európai autóipari csoport, a német Volkswagen eladásai 6,8 százalékkal 1,18 millióra csökkentek az első negyedévben a tavalyi első negyedhez képest. Márciusban a Volkswagen-csoport még 6,5 százalékos visszaesést prognosztizált.
Vágólapra másolva!

A társaság keddi közlemény szerint azonban az értékesítési kilátások jobbak az év további részére, mint amit az első negyedévi adatok mutatnak.

Bernd Pischetsrieder, a csoport új elnöke a részvényeseknek készített jelentésében azt írta, hogy a Volkswagen márkából 817 ezer személyautót szállítottak ki az első negyedévben, 9 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi első évnegyedben, a haszonjárművekből pedig 8,8 százalékkal esett vissza a szállítás. A közlemény szerint az Audi értékesítése 0,3 százalékkal nőtt az első negyedévben.

A Volkswagen részvényeinek árfolyama kedden dél körül 59,90 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 0,79 százalékkal drágább a 59,43 eurós hétfői zárónál. Ebben a hónapban eddig 60,76 és 56,67 euró között mozgott a papírok árfolyama. Ötvenkét héten belül az árfolyam csúcsa 62,15 euró, mélypontja pedig 30,36 euró volt.

(MTI)

Ajánlat: