5 ezres elbocsátás a Lucentnél

Vágólapra másolva!
A távközlési berendezéseket gyártó Lucent Technologies 5 ezer főt bocsát el, mert a vártnál lassabb a fordulat a bevéti oldalon, áll a Reuters jelentésében. Az eredetileg 106 ezer főt foglalkoztató cég június végéig akár 50 ezerre is csökkentheti ezt a számot - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

"Ez nem tekinthető teljes struktúraváltásnak, csak kisebb lemetszésekről van szó, hogy végül elérjük az 50 ezres dolgozói szintet" mondta a Reutersnek egy, a cég vezetéséhez közel álló forrás.

A Lucent nem nyilatkozott az elbocsátások ügyében, csak annyit közölt a hírügynökséggel, hogy árpilis 22-ei gyorsjelentésében majd foglalkozik a témával.

A Wall Street-i elemzőket nem lepte meg a hír. Szerintük jól látható jelei voltak annak, hogy a távközlési berendezések piacán az emelkedés mértéke elmarad a várakozásoktól. "Már mondtuk korábban is, és még mindig az a véleményünk, hogy a Lucentnek le kell építenie az alkalmazott-állományából" mondta a BBC-nek a Salomon Smith Barney elemzője, Alex Henderson. "Szerintem egy ötezres elbocsátás nem elég" tette hozzá.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: