Diszkont légitársaságot alapíthat a Lufthansa

Vágólapra másolva!
Bár az elmúlt két hónapban élénkült a légiközlekedési piac, a Lufthansa mégis arra számít, hogy az utasforgalom leghamarabb másfél év múlva éri el az Egyesült Államokat ért terrortámadás előtti szintet. A cég egyik vezetője azt is elmondta a Telebörse befektetői magazinnak, hogy a Lufthansa egy olcsó utakat kínáló légitársaság megalakítását fontolgatja.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa járatain tavaly az utasszám 2,7 százalékkal 45,7 millióra csökkent, az utasszállító gépek kihasználtsága pedig 71,5 százalékos volt, 2,9 százalékponttal kisebb, mint 2000-ben. A légitársaság saját adatai szerint az amerikai terrortámadásoktól decemberig naponta 30 ezerrel kevesebb utast szállított, ami mintegy 100 millió márkás heti bevételkiesést jelentett a vállaltnak - mondta a magazinnak Ralf Teckentrup utasforgalmi felelős.

Teckentrup azt is elmondta, hogy az olcsó utakat kínáló német légitársaságok növekvő versenyét a Lufthansa sem akarja tétlenül nézni, és miden lehetőséget megvizsgál. Így szóba jöhet egy saját olcsó légitársaság kiépítése, a felvásárlás és a szövetségalakítás is.

(MTI)

Ajánlat:

Lufthansa